Urmărește-ne

city

City Break

Experiențe

City Break

Destinația ta

Pe lângă activități de agrement, pescuit, vânătoare, caiac-canoe, echitație, în Galați și în împrejurimi veți fi încântați să găsiți cele mai inedite obiective turistice, arhitectură, muzee, biserici și mănăstiri, atracții ale naturii pe toate gusturile. Apelați cu încredere la biroul nostru de vânzări pentru a vă transforma vizita în Galați într-una de neuitat.

Faleza Dunării

În lungime de aproape trei kilometri, Faleza amenajată de pe malul Dunării, cu o suprafață de circa 30 de hectare, oferă vizitatorilor o promenadă splendidă, pe sub sălciile pletoase sau pe sub platani, sau  priveliștea fluviului și a Munților Dobrogei. Amatorii de sport pot „să se dea” cu rolele, cu placa sau bicicleta pe pistele special amenajate sau pot încerca o partidă de pescuit alături de pescarii care vin zilnic în zonă. Vizitatorii pot să admire lucrările de artă expuse peste tot, mărturii ale uneia dintre cele mai importante tabere europene de sculptură în metal din secolul trecut.

faleza

„Precista”, biserica-cetate

Rămânând în apropierea Falezei, un obiectiv turistic ce nu trebuie în niciun caz ratat este Biserica Fortificată Precista. Este cel mai vechi monument istoric din orașul Galați și a fost construită între anii 1643-1647, în timpul domniei lui Vasile Lupu. De-a lungul timpului, Precista a suportat toate vitregiile vremurilor: a fost arsă de turci, distrusă în războaiele ruso-otomano-austriece, jefuită de otomani. În 1831, locașul sfânt a fost restaurat pentru prima dată și a căpătat o nouă înfățișare. În anul 1940, în timpul unui mare cutremur, biserica a fost grav avariată și, apoi, închisă. Între anii 1952-1966, aceasta a fost restaurată în forma actuală, după proiectul arhitectului Eugen Chefneux. Pe lângă arhitectura deosebită, aici mai poate fi admirată și o colecție de icoane vechi.

precista

Complexul Muzeal de Științele Naturii

La capătul sud-vestic al Falezei, într-un „uluc” natural a doi versanți de deal, descoperim Complexul Muzeal de Științele Naturii, a cărui vizitare poate să vă ia ore, chiar zile dacă vreți să fiți atenți la detalii. Complexul are o grădină botanică impresionantă, cu mii de varietăți de plante (inclusiv exotice, în spatii protejate), un superb acvariu cu 800 de pești din 68 de specii diferite, un observator astronomic (cel mai modern din țară), o grădină senzorială și multe altele, totul întins pe o suprafață de peste 14 hectare. Programul de vizitare este 10,00 – 18,00 (miercuri, joi, vineri), respectiv, 10,00 – 20,00 (sâmbătă și duminică), iar taxa de vizitare este modică.

complexul muzeal de stiintele naturii

Turnul de televiziune

Pe un promontoriu cu o privelişte impresionantă din partea de sud a oraşului, în cartierul Dunărea, poate fi vizitată o capodoperă a ingineriei moderne: turnul de televiziune. Înalt de aproape 100 de metri, el domină oraşul şi oferă o vedere extraordinară a cursului Dunării şi a munţilor Dobrogei. Construcţia a fost finalizată în 1978, iar în partea de sus există un restaurant. Urcatul în vârful turnului se poate face doar cu liftul contracost. Foarte aproape de turn se află plaja Dunărea, Sala Polivalentă, stadionul „Dunărea” şi complexul de tenis ICMRS. Trecerea Bac spre Tulcea se află la circa 500 de metri.

turnul de televiziune

Strada Domnească

Strada Domnească constituia coloana vertebrală a orașului Galați în secolul al XIX-lea și în prima jumătate a secolului al XX-lea. Astăzi și-a pierdut farmecul de odinioară. Strada Domnească a fost comparată în acele vremuri cu Calea Victoriei din Capitală, „dar îndoit mai largă, cu trotuare mai largi, plantate cu tei mirositori și castani stufoşi”, scria Gheorghe Cristescu în „Farmecul Dunării şi Galaţii”. Unică în ţară prin aspect, strada Domnească era foarte frumoasă. Nici nu e de mirare că aici au fost construite case aristocratice până în apropierea Grădinii Publice. Cele mai vechi clădiri ale ansamblului urban la care ne referim datează din secolul al XIX-lea și au fost construite în stil neoclasic și secession. Dintre acestea menționăm Biserica romano-catolică din Galați și Institutul „Notre Dame de Sion”. În primii ani ai secolului al XX-lea, pe strada Domnească s-au ridicat clădiri reprezentative pentru oraşul de la Dunăre, dar şi pentru portofoliul arhitecţilor creatori ai stilului neoromânesc. Potrivit Direcţiei Judeţene de Cultură Galaţi, „lungimea Străzii Domneşti de la Piaţa Regală la Parcul Carol este de 4 kilometri. De la noul Palat al Justiţiei şi până la capăt este plantată cu tei. De la Piaţa Regală la Palatul Justiţiei sunt magazinele cele mai mari şi mai luxoase aşa cum se văd în marile oraşe occidentale.”

strada domneasca

Muzeul de Istorie

La Muzeul de Istorie de pe strada Domnească, numărul 25, pot fi vizitate expoziţiile „Secvenţe arheologice gălăţene” şi „Memoria Aviaţiei Române”. În prima expoziţie, publicul poate admira fotografii şi poate afla informaţii despre două dintre cele mai importante situri arheologice din judeţul Galaţi, Tirighina-Bărboşi şi Negrileşti.

city

Muzeul Istoriei şi Spiritualității Creștine la Dunărea de Jos

Înființat recent, muzeul a devenit deja un reper. Adăpostește mii de exponate, printre care sute de cărți şi de icoane vechi de peste un sfert de mileniu. Muzeul include şi mărturii ale civilizațiilor străvechi (de acum două milenii), dar şi secțiuni de istorie modernă, cum ar fi un memorial al durerii însumând dovezi ale persecuțiilor îndurate de preoți în închisorile comuniste.

muzeul istoriei si spiritualitatii crestine la dunarea de jos

Casa Cuza

Muzeul „Casa Cuza Vodă” este amenajat în fosta locuință a familiei domnitorului Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire construită în primele decenii ale secolului al XIX-lea. Expune mobilier din cele mai reprezentative stiluri ale epocii, piese decorative de factură europeană, veșminte şi accesorii vestimentare, documente referitoare la politica reformatoare a lui Al. I. Cuza, arme albe şi de foc, medalii, dar şi multe alte lucruri interesante. Muzeul Cuza deține, printre altele, şi un automobil de epocă evaluat la un milion de dolari.

casa cuza matricea romaneasca

Muzeul „Casa Colecțiilor”

Intrată în conştiinţa gălăţenilor ca Farmacia Ţinc (ce figurează în Lista monumentelor istorice la poziţia GL-II-m-B-03045), clădirea-sediu al Casei Colecţiilor Galaţi, construită la 1900, s-a impus în peisajul arhitectural al oraşului Galaţi – specific începutului de secol XX – prin elemente stilistice definitorii şi a avut ca destinaţie iniţială o farmacie şi locuinţă. Farmacia a funcţionat la parter, în timp ce la nivelele superioare a fost locuinţa farmacistului şi spaţiul alocat personalului de serviciu. Imobilul a avut destinaţia de farmacie până în anul 1989, când o expertiză tehnică a dispus evacuarea din motive de siguranţă. Restaurarea clădirii are loc între 1994 – 2006, prin finanţarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi a Consiliului Judeţului Galaţi. Muzeul găzduiește expoziții de ambient interior și colecții memoriale, dintre care cele mai importante sunt colecțiile „George Maksay” – furnizor al Curții Regale și fotograf de lux al Galațiului, și „Smaranda Brăescu” – prima femeie parașutist cu brevet din România, născută în comuna Buciumeni din actualul județ Galați.

casa colectiilor

Castrul Roman

Aflat la numai un kilometru de Galaţi (la DN 25 Galaţi-Tecuci), situl arheologic Barboşi-Tirighina este un monument istoric cu valoare națională şi internaţională. Săpăturile efectuate în anii 1959-1962 au scos la lumină castrul roman, construit pe locul unde se găsea la început o cetăţuie dacică, întărită cu un val de pământ.  Complexul arheologic se întinde pe aproximativ 10 hectare şi cuprinde două necropole romane, trei depozite de amfore (vase mari în care în antichitate se păstrau şi se transportau vinul, untdelemnul, grânele), aşezarea civilă din şesul Siretului şi primul mormânt al unui daco-roman creştinat, Innocens.

castrul roman

Pădurea Gârboavele

Cu o suprafaţă de 230 de hectare, pădurea Gârboavele se află la circa opt kilometri de oraşul Galaţi, aproape de intersecţia dintre DN24D şi DN26. Este arie naturală protejată, cu multe porţiuni sălbatice şi cu faună adecvată, însă include şi obiective pentru petrecerea timpului liber: trasee de mountainbike şi de cros, locuri de grătar şi de relaxare. La Gârboavele există şi patru complexuri turistice, care oferă piscine, terenuri de fotbal şi de tenis. Tot aici este Muzeul Satului moldovenesc, care cuprinde gospodăriile tradiţionale din Corod, Măstăcani, Cavadineşti şi Cahul, de acum un secol, muzeul poate fi vizitat în weekend, între orele 10,00 – 17,00. De asemenea, în pădure există o Grădină Zoologică recent modernizată la standarde occidentalet. La doar doi kilometri de pădure se află herghelia de la Tuluceşti, singura din România care creşte cai pur-sânge din rasa Ghidran.

padurea garboavele

Lacul Brateș

În imediata vecinătate a Galațiului se află Brateșul, cel mai mare lac de luncă din România, o importantă bază de pescuit şi un punct de atracție turistică important. Complexul cu același nume, amplasat pe malul lacului, le oferă clienţilor toate condiţiile pentru o zi relaxantă: plajă, locuri de grătar, terenuri de volei și de fotbal, restaurante.

lacul brates

Pădurea Buciumeni

Situată în nordul județului Galați, aproape de hotarele cu judeţele Bacău şi Vaslui, pădurea Buciumeni este un loc mirific. Ocupă peste 800 de hectare şi este una dintre cele mai frumoase păduri de fag din zona colinară, având exemplare seculare. În inima codrului se află Mănăstirea Buciumeni, veche de aproape şase secole (este atestată la 1430), loc de pelerinaj şi închinare care între 1950 şi 1990 a fost transformat de comunişti în ferma zootehnică a unei tabere de copii. În apropiere se află câteva crame şi podgorii renumite (în localitatea Nicoreşti), dar şi un sit arheologic cu mărturii datând din neolitic (Poiana). Siretul se află la doar cinci kilometri (peisajul este superb), iar drumul european E585 (Tişiţa-Tecuci) la numai 15 kilometri.

padurea buciumeni

Pădurea Adam

Aproape de limita cu judeţul Vaslui a DN26, la circa 25 de kilometri de Bârlad, se află Pădurea Adam, o altă rezervaţie naturală a judeţului Galaţi. Pădurea amintită era unul dintre locurile preferate de vânătoare ale lui Nicolae Ceauşescu, care a vânat aici câteva trofee de mistreţ magnifice. De altfel cabana de vânătoare încă există, fiind introdusă de administratorul ei (Romsilva) în circuitul turistic. Zona este excelentă pentru drumeţii, mountainbike şi vânătoare, iar satele din împrejurimi sunt adevărate comori etnografice care au darul de a impresiona. Nu departe se află Mănăstirea Adam (datând din secolul al XVI-lea) care adăposteţte una dintre cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni din Moldova. În apropiere se mai află şi schitul Zimbru, care ar fi fost fondat chiar de Sfântul Rafael de la Agapia.

padurea adam

Lacul Tălăbasca

Situat pe DN 25, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Hanu Conachi, lacul Tălăbasca este un adevărat paradis al păsărilor. Polder natural al unui râu, zona are aspect deltaic şi este loc de clocit şi de hrană pentru mii de păsări. În apropiere de lac se află Mănăstirea Vladimireşti (una dintre cele mai frumoase aşezări monahale din sudul Moldovei), precum şi un complex turistic (Hanu Conachi).

lacul talabasca

Tur al satelor pescărești din sudul Dobrogei

Trecem Dunărea cu bacul sau în curând pe noul pod pentru a vizita satele lipovenesti de pe malul lacului Razem, satul Sarichioi – Jurilovca – Cap Doloșman (Cetatea Argamum) și Cetatea Enisala, cu pauza de masă la Zebil – La Tauc unde se prepară o ciorbă de pește senzațională.

Satul.Pescaresc

Mini excursie în munții Macin

Măcin (Piatra Doamnei) locurile bântuite de temutul haiduc Terente, cariera de piatra de la Măcin si vizitarea Monoliților de granit (Dinosaurus eggs), Marie Stones – pietrele Mariei, Troesmis – cetatea unde au stat cantonate Legiunile Romane I-a Scyticha II-a Macedonica si a V-a Herculia, Viile Măcinului – belvedere de pe Vf. Priopcea – 410m, excursia este una interactivă în care o să aflati mai multe informații despre locuri – culte religioase și oameni care și-au pus amprenta asupra locurilor. Vizitati și Dvs. Munții Măcin, fie că o faceti pe jos, cu bicicleta sau în cadrul tururilor 4×4.

excursii